در قلب ايران، آن‌جايي كه دير زماني مهد هنر و معماري بوده است، هنرمند پرتوان و وارسته‌اي بر بياض كاغذ، سواد خطوط زيبا و منقّشي را ترسيم مي‌كند كه در نگاه نخست، هر بيننده‌اي را به شگفتي وا مي‌دارد.

استاد محمود رهبران بسيار پخته و قانونمند مي‌نگارد. كِلكِ هنربار او، خطوط استادان بزرگ را به ياد مي‌آورد، از زبان استاداني همچون: غلامحسين اميرخاني، یدالله كابلي خوانساری، حميد ديرين، کرمعلی شیرازی، امیر احمد فلسفی و تني چند ديگر، شنيده شده است كه: «استاد رهبران آيند‌ه‌اي درخشان در پيش دارد.»

حسين مسرّت پژوهشگر يزدي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقۀ یزد، اظهار داشت: استاد محمود رهبران به سال 1341 در يزد به دنيا آمد، از همان آغاز دوران دبستان، علاقه‌اي وافر به خطّ خوش پيدا كرد. از سال 1361 در كلاس‌هاي درس ابوالقاسم صالح‌زاده، خوشنويس يزدي حاضر شد، سپس از سال 61 تا 63 نزد استاد حميد ديرين در شيراز تا دوره عالي را فراگرفت. بعد از آن در محضر استادان: يدالله كابلي خوانساري، غلامحسين اميرخاني و غيره موفّق به اخذ گواهينامة ممتاز در سال 1365 از انجمن خوشنويسان ايران شد.

وی ادامه داد: استاد رهبران در سال 1372 موفّق به اخذ درجۀ فوق ممتاز (درجۀ 2 هنری) از انجمن خوشنویسان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و در سال 1386 گواهینامۀ استادی در رشتۀ نستعلیق را از انجمن خوشنویسان ایران و از طرف استادان برجستۀ خوشنویسی بویژه استاد امیرخانی و سپس نشان درجۀ
یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.

مسرت افزود: اين استاد خوشنويس از سال 1364 تاكنون در كتابخانه‌های مروّج و وزیری يزد به عنوان هنرمند خطّاط مشغول خدمت است و در این مدّت، هنر صحّافی را نیز به نیکی یاد گرفته است.

وي تصريح كرد: در سال‌هاي اخير آثاري از رهبران در نشريات: «هستي»، «آشنا»، «پاژ»، «دانشگاه يزد»، «خاتم یزد»، «فرهنگ یزد»، «نداي يزد»، «كِلك آشنا» و برخي كتاب‌ها همچون: «نادر فرخنده پيام»، «يزد، يادگار
تاريخ»، «كتابشناسي ميبدي»، «نوشته‌هاي بي‌سرنوشت» و غيره چاپ شده و در سال 1368 كتاب «ني‌نواز اوّل» نوشته عبدالحسين جلاليان به خطّ وي تحرير و در سال 1372 چاپ شد.

اين پژوهشگر گفت: در سال 1379 ديوان حافظ شيرازي به خطّ نستعليق استاد رهبران چاپ شد. وي در سال 1381 كتاب «بستان نياز و گلستان راز» اثر سيّد محمّد‌كاظم طباطبايي يزدي را کتابت کرد که در سال 1384 چاپ شد. وي همچنين «گلشن راز» اثر شيخ محمود شبستري را در سال 1387 كتابت كرده و قرار است
از سوي آستان قدس رضوي چاپ شود.

وي اضافه كرد: استاد رهبران، تنها مدرّسی است که کلاس رسمی ندارد، امّا شاگردان زیادی از گوشه و کنار ایران به محضرش شتافته و به رایگان از هنر و تجربه‌اش بهره می‌گیرند.

مسرت بيان كرد: اين خوشنويس يزدي تاكنون چهار نمايشگاه انفرادی از آثار را در سال‌های گوناگون در شهرهای: یزد، بندرعبّاس و هرات یزد ترتیب داده و خوشبختانه بسياري از آثارش در نمايشگاه‌هاي جمعي و بين‌المللي خوشنويسان جهان اسلام بویژه در ترکیّه، دبی، تاجیکستان و نمايشگاه استادان بزرگ نستعليق، مورد تأييد استادان قرار گرفته و راه يافته است.

رتبۀ نخست جشنواره بين‌المللي خوشنويسي رضوي در رشته نستعليق در چهار دورۀ متوالی (1385-1383)، مقام دوم و کسب لوح افتخار جشنواره بین‌المللی خوشنويسي ياسين (1388 در ايران و تركيه)، برگزيده سيزدهمين جشنواره بين‌المللي علوم قرآني در خوشنويسي، برگزيده پنجمين جشنوارۀ طريق جاويد در رشتۀ خوشنويسي از سوي دانشگاه تهران، مقام اوّل جشنوارۀ بین‌المللی خوشنویسی «حِلیه» (استانبول ترکیّه، 1390)، ‌مقام برتر جشنوارۀ بین‌المللی خوشنویسی البُرده (دبی امارات، 1390)، ‌شرکت در بخش ویژۀ استادان دوّمین جشنوارۀ فرهنگی و هنری خلیج فارس و پرده‌برداری از تابلوی خوشنویسی وی (بندرعبّاس، بهار 1391)، ‌داور و عضو فعّال دبیرخانه و مشاور هنری جشنواره بين‌المللي خوشنويسي رضوي از 1386 تا 1391 از
بهترين مقام هايي است كه اين استاد خوشنويس يزدي به خود اختصاص داده است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا